Concursul Național „MESAJUL MEU ANTIDROG”


„MESAJUL MEU ANTIDROG” este unul dintre proiectele de succes de prevenire a consumului de droguri în rândul populaţiei şcolare din învăţământul gimnazial şi liceal din toate judeţele ţării şi din Bucureşti şi se desfăşoară anual, încă de la înfiinţarea Agenției Naționale Antidrog.

Proiectul reprezintă un concurs naţional în cadrul căruia elevii de liceu și gimnaziu îşi exprimă, într-o formă de comunicare artistică, opiniile şi atitudinile lor în legătură cu consumul de droguri.

Concursul naţional „Mesajul Meu Antidrog”, are ca obiectiv dezvoltarea unor atitudini şi practici de viaţă sănătoasă pentru elevii din învăţământul gimnazial şi liceal, prin implicarea în activităţi artistice şi sportive, ca alternativă la consumul de tutun, alcool şi droguri, este adresat elevilor din ciclul gimnazial şi liceal, reprezintă un proiect sustenabil de tradiţie al Agenţiei Naţionale Antidrog şi un exemplu de bune practici în domeniul cooperării cu instituţiile reprezentative din mediul şcolar.

În anul şcolar 2019-2020, concursul are tema: „MESAJUL MEU ANTIDROG” şi se va desfăşura pe următoarea secțiune:

– arte vizuale – grafică, pictură şi fotografie;

Lucrările pentru secțiunea arte vizuale, conform regulamentului concursului, se pot trimite în format electronic sau pe adresa de e-mail cpeca.hunedoara@ana.gov.ro și ulterior în format fizic prin poștă, la următoarea adresă: Mun. Deva, B-dul Decebal, bl.P, parter, jud. Hunedoara. De asemenea, fișa de înscriere poate fi solicitată prin mesageria Facebook a Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Hunedoara sau pe adresa de e-mail cpeca.hunedoara@ana.gov.ro.

Termenul limită pentru trimiterea lucrărilor este data de 19 iunie 2020.

În acest an lucrările câștigătoare la nivel județean vor fi premiate cu sprijinul Episcopiei Ortodoxe a Devei și Hunedoarei și a Parohiei Ortodoxe Române „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” – Deva V, în baza protocolului de colaborare încheiat.