Conferința părintelui Zaharia Zaharou la Petroșani

_DSC2069Miercuri, 2 septembrie 2015, la invitaţia și cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a avut loc, în sala Teatrului dramatic „Ion Sârbu” din Petroșani, o conferință susţinută de către Părintele Arhimandrit Zaharia Zaharou.

Conferința, intitulată „Vârstele vieţii duhovnicești”, a sintetizat, într-un mod concis și practic, etapele progresului duhovnicesc al omului, progres permanent încercat de ispite și depărtări ale harului lui Dumnezeu. Idealul desăvârșirii omului, a precizat părintele Zaharia, poate fi atins totuși, dat fiind faptul că mântuirea nu este un merit personal al omului, ci reprezintă cununa bunătăţilor și a darurilor pe care Dumnezeu o oferă oamenilor.

Sesiunea de întrebări ce a urmat conferinţei a scos în evidență preocuparea credincioșilor prezenți pentru mântuirea sufletelor lor, iar răspunsurile părintelui Zaharia Zaharou, izvorâte dintr-o experiență duhovnicească personală deosebit de profundă, au reușit să creeze repere trainice în ascensiunea duhovnicească a oamenilor.


GALERIE FOTO