Conferința slujitorilor Sfintelor Altare din Protopopiatul Hațeg


Vineri, 25 iunie 2021, slujitorii Sfintelor Altare din Protopopiatul Hațeg au participat la Conferința preoțească semestrială. Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în biserica „Sfânta Treime” din Hațeg, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul a rostit cuvântul de deschidere în debutul Conferinței, iar apoi au fost susținute două referate având ca subiect tematica anului 2021 în Patriarhia Română: Pr. Alin Opîrlesc – Parohia Hațeg III: „Importanța pastorației românilor din afara României”; Pr. Octavian Maier – Parohia Hațeg II: „Comunitățile credincioșilor ortodocși români din vecinătatea granițelor țării”.

La finalul Conferinței Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul a subliniat faptul că, în ultimii ani, una dintre cele mai importante și mai dinamice lucrări ale Bisericii Ortodoxe Române este grija spirituală pentru românii plecați în străinătate. De asemenea, Preasfinția Sa a evidențiat câteva aspecte ale migrației românilor și ale pastorației din diaspora.


GALERIE FOTO