Consiliul Eparhial și Adunarea Eparhială s-au întrunit în ședința anuală de lucru


La sediul administrativ al Episcopiei Devei și Hunedoarei din Deva s-au desfășurat joi, 21 ianuarie 2021, sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Gurie, lucrările ședinței ordinare ale Consiliului Eparhial și ale Adunării Eparhiale.

Lucrările au debutat, potrivit reglementărilor statutare, cu întrunirea membrilor Consiliului Eparhial, cărora le-au fost prezentate rapoartele de activitate ale sectoarelor Centrului Eparhial pe anul 2020. În urma aprobării acestora de către membrii Consiliului Eparhial, rapoartele au fost înaintate Adunării Eparhiale.

Lucrările ședinței Adunării Eparhiale au început cu săvârșirea Slujbei de Tedeum, oficiată de Preacuviosul Părinte Nestor Dinculeană, vicar administrativ al Episcopiei Devei și Hunedoarei, după care a urmat cuvântul de deschidere al Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedorei. În continuare au fost analizate rapoartele întocmite de către responsabilii sectoarelor Centrului Eparhial în cele cinci comisii de lucru ale organismului deliberativ eparhial. În urma analizării acestora, comisiile de specialitate au înaintat rapoartele către Adunarea Eparhială, care a luat act cu aprobare de acestea, făcându-se propuneri în vederea dinamizării activității sectoarelor Centrului Eparhial pentru anul în curs.

La finalul lucrărilor, Arhipăstorul hunedorean, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie, a adresat un cuvânt de mulțumire pentru eforturile depuse în anul precedent de către părinții consilieri, colaboratorii Centrului Eparhial, părinții protopopi, preoții din parohiile hunedorene, precum și de către membrii Consiliului Eparhial și ai Adunării Eparhiale.


GALERIE FOTO