Corul „Arhanghelii” din Orăștie prezent la Sibiu


Luni, 5 iunie 2017, a avut loc la Catedrala mitropolitană din Sibiu Festivalul de muzică sacră „Corul Timotei Popovici – la ceas aniversar”, manifestare organizată în cadrul aniversării hramului catedralei mitropolitane şi a evenimentelor eclezial-culturale desfăşurate sub genericul „Lumină şi armonie”.

La acest prestigios eveniment a fost invitat şi corul „Arhanghelii” al Catedralei „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Orăştie, având ca dirijor pe drd. Ioan-Marius Popa. Festivalul a reunit mai multe formaţii corale reprezentative ale Mitropoliei Ardealului. Corul „Arhanghelii”, însoţit şi de Părintele Protopop drd. Călin Mihuţ, a interpretat un repertoriu deosebit. La finalul manifestării, toate formaţiile reunite au interpretat lucrarea Binecuvintează Doamne, România, pe o temă muzicală din Rapsodia a II-a de George Enescu, iar corul „Arhanghelii” şi dirijorul drd. Ioan-Marius Popa au primit felicitări din partea Înaltpreasințitului Părinte Laurenţiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, care a apreciat calitatea muzicală a formaţiei din Orăştie.

Reunirea corurilor reprezentative ale Mitropoliei Ardealului a reprezentat un moment deosebit pentru activitatea fiecărei formaţii, iar pentru corul „Arhanghelii”, o reconfirmare a muncii depuse în ultimii ani în folosul muzicii româneşti.

Asociaţia „Fii în centru!”, Orăştie


GALERIE FOTO