Crăciunul între tradiție și modernitate – concert caritabil de colinde susținut de tineri creștini din Episcopia Devei și Hunedoarei


Luni, 11 decembrie 2017, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Gurie, Episcopul Devei şi al Hunedoarei, a avut loc în Sala Teatrului de Artă din Deva concertul de colinde „Lumina de la Bethleem – Crăciunul între tradiție și modernitate”, susținut de părintele Radu Trifon, împreună cu un grup de tineri din Deva și Băița. Concertul, structurat sub forma unei cateheze muzicale, a adus în fața publicului un buchet de colinde și cântece de Crăciun din repertoriul național și internațional.

Tradiția a fost reprezentată de grupul de colindători din comuna Băița, copii din grupa de cateheză a părintelui Valentin Crainic de la parohia Hărțăgani. Ei au colindat acompaniați de mentorul lor, interpretând mai multe colinde și cântece de Crăciun din zona Țării Zarandului. Modernitatea a fost reprezentată de câteva formații muzicale de copii care își desfășoară activitatea la Centrul de tineret „Orthocaffe” al Episcopiei Devei și Hunedoarei, sub îndrumarea domnului Nicu Vornicu. Acești copii au interpretat colinde tradiționale românești în aranjamente orchestrale moderne, dar și piese din repertoriul internațional.

Concertul a avut și o componentă social-filantropică, organizându-se și o colectă de bani pentru a ajuta câteva familii cu mulți copii, aflate în dificultate, să se bucure de sărbătoarea Nașterii Domnului. La final, micii artiști împreună cu toți cei peste 400 de spectatori prezenți au cântat cea mai cunoscută colindă românească, „O ce veste minunată!”.


GALERIE FOTO