Debutul activităților în cadrul secțiunii A5, „Șansa la demnitate” a proiectului DAR – Dăruiește, Ajută, Respectă

Debut „Sansa la demnitate” - 26.08.2015-25Miercuri, 26 august 2015, în Sala de sport a Liceului „Traian” din Deva, au debutat activitățile în cadrul secțiunii A5, „Șansa la demnitate”, a proiectului DAR – Dăruiește, Ajută, Respectă, proiect implementat de Episcopia Devei și Hunedoarei în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara.

După obiceiul strămoșesc al Bisericii noastre dreptmăritoare, activitatea „Șansa la demnitate” a debutat printr-o rugăciune rostită de către toți participanții la prima sesiune de activități, iar un cuvânt introductiv și de încurajare a fost rostit de către părintele Marius Ghidarcea, managerul proiectului.

Activitatea A5, „Șansa la demnitate”, are drept grup țintă 300 de copii, dintre care 15 copii provin din rândul minorității rrome și 60 de copii suferă de dizabilități fizice sau psihice. În cadrul acestei secțiuni a proiectului vor fi derulate activități inovative de educație non-formală precum remodelarea comportamentală (acolo unde este cazul), exerciții atent alese din ramuri sportive ca gimnastica sau atletismul, construirea treptată a motricității, creșterea coordonării mișcărilor și concentrării în asimilarea cunoștințelor (în cazul copiilor cu dizabilități), secțiunea având ca finalitate o tabără tematică.

Activitățile din cadrul secțiunii „Șansa la demnitate” vor cuprinde un minim de 5 ore de antrenament săptămânal pentru toți cei 300 de copii beneficiari ai acestei secțiuni a proiectului, activități ce se vor desfășura după un program ce va fi respectat până la sfârșitul perioadei de implementare a proiectului.


GALERIE FOTO