DISPOZITIVE MEDICALE PENTRU BOLNAVII DE CORONAVIRUS DONATE DE EPISCOPIA DEVEI ȘI HUNEDOAREI


Încă de la debutul pandemiei de Coronavirus, Episcopia Devei și Hunedoarei, atât în nume propriu, cât și prin intermediul parohiilor din jurisdicția sa canonică, a susținut lupta cadrelor medicale împotriva acestei molime de proporții prin mai multe donații concretizate în materiale igienico-sanitare, dezinfectanți, alimente și apă pentru personalul medical, echipamente de protecție etc.

Răspunzând solicitării venite din partea Secției ATI a Spitalului Județean de Urgență Deva, Episcopia Devei și Hunedoarei, prin purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Episcop Gurie, donează acestei secții un număr de 30 de dispozitive medicale (kit cască și accesorii pentru CPAP), în valoare de 43.000 lei. Dispozitivele medicale donate sunt de un real folos pentru bolnavii de Coronavirus care necesită intubare, aceste căști reprezentând o alternativă noninvazivă la această procedură medicală a intubării.

Episcopia Devei și Hunedoarei, prin glasul ierarhului, îndeamnă preoții și credincioșii să își concerteze eforturile în vederea sprijinirii strădaniei autorităților și ostenitorilor din sistemul medical pentru combaterea acestei pandemii.

De asemenea, gândul și rugăciunile ni se îndreaptă spre cei bolnavi de noul Coronavirus, cu nădejde de vindecare cât mai grabnică, iar familiilor celor care au pierdut lupta cu această molimă cumplită, le transmitem sincera noastră compasiune și gânduri de nădejde întru lumina Învierii.

Nădăjduind în folosul revărsat în comunitate prin această donație, rugăm pe Bunul Dumnezeu să binecuvinteze cu darurile Sale cele bogate pe toți pacienții și personalul acestui așezământ medical!

Pr. Gabriel Miricescu – Purtător de cuvânt al Episcopiei Devei și Hunedoarei


GALERIE FOTO