Domnul Cristian Curte va conferenția la Deva


Episcopia Devei și Hunedoarei, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, organizează marți, 7 mai 2019, de la ora 10.00, în sala „Spiru Haret” a Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara din Deva (str. George Barițiu, nr. 2), conferința teologică intitulată: „Acești țărani minunați care mi-au schimbat viața” susținută de către domnul Cristian Curte, realizator de emisiuni la Radio România, redactor-șef al revistei Lumea Monahilor şi colaborator al revistei Formula As.

Departe de intenția de a emite teorii utopice, manifestărrile dedicate satului și țăranului român își doresc, pe de o parte, să pună în lumină acest spațiu minunat în care s-au format multe din valorile fundamentale ale neamului nostru, iar pe de altă parte să deschidă reflecției situația reală în care se află astăzi satele românești, precum și modalitățile prin care putem recupera și valorifica astăzi acest tezaur de cultură și spiritualitate.

Prin urmare, Vă adresăm invitaţia de a participa la această conferință teologică, prilejuită, de Anul omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari), respectiv Anul omagial al Patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu și al traducătorilor de cărți bisericești.

Vă aşteptăm cu mult drag!