Duminica a 23-a după Rusalii la biserica „Sf. Ap. Petru și Pavel” din Deva


În Duminica a 23-a după Rusalii, 20 octombrie 2019, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. La momentul rânduit din timpul slujbei tânărul teolog Dragoș Trif a fost hirotonit întru diacon, urmând a fi hirotonit preot pe seama parohiei „Sfânta Treime” din localitatea Spini, Protopopiatul Orăștie.

În cuvântul de învățătură rostit, Preasfinția Sa, făcând referire la pericopa evanghelică citită în cadrul Sfintei Liturghii – despre vindecarea demonizatului din ținutul Gherghesenilor, a vorbit despre importanța pentru Dumnezeu a mântuirii fiecărui suflet, acesta valorând mai mult decât toate turmele de animale de pe pământ.

La finalul slujbei, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a dăruit sfântului locaș o raclă cu o părticică din moaștele Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, pe care această biserică îl are ca ocrotitor împreună cu Sfinții Apostoli Petru și Pavel.


GALERIE FOTO