Duminica a X-a după Rusalii în Episcopia Devei și Hunedoarei

IMG-20150809-00558Duminică, 9 august 2015, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit slujba Sfintei Liturghii în biserica cu hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva” a parohiei Lăpușnic din protopopiatul Deva, județul Hunedoara, înconjurat fiind de un sobor de preoți și diaconi.

La momentul potrivit din timpul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit slujba hirotoniei întru diacon a tânărului teolog Vasiu Florin Vasile, cel care va fi rânduit spre a păstori credincioșii din parohia cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Popești, județul Hunedoara.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Gurie le-a vorbit credincioșilor prezenți despre tăria credinței și modul în care, prin stăruință și rugăciune, credinciosul dobândește harul lui Dumnezeu și îl face lucrător în propria sa viață. De asemenea, Preasfinția Sa i-a îndemnat pe credincioși să fie ascultători față de duhovnicii lor, pentru ca toate acțiunile pe care le întreprind în viața lor să fie bineplăcute lui Dumnezeu, spre mântuirea sufletelor și moștenirea Împărăției Cerurilor.


GALERIE FOTO