Duminica a XXVI-a după Rusalii în Episcopia Devei și Hunedoarei

20151122_091755

Duminică, 22 noiembrie 2015, Preasfinţitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a slujit în biserica „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” a parohiei Deva VII din protopopiatul Deva, județul Hunedoara, înconjurat fiind de un sobor de preoți și diaconi.
Înainte de săvârșirea Dumnezeieștii Liturghii, Preasfinţitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a binecuvântat lucrările ce au fost întreprinse spre zidirea noii biserici a parohiei devene, astăzi fiind sfințit demisolul bisericii, loc în care se vor oficia Sfintele Slujbe până la finalizarea construcției întregii biserici. După slujba de binecuvântare, Preasfinția Sa, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie într-o atmosferă de profundă bucurie duhovnicească, în prezența mulțimii de credincioși venită să asiste la sărbătoarea parohiei „Sfântul Ilie” din municipiul Deva.
În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfinţitul Părinte Gurie le-a vorbit credincioșilor prezenți despre însemnătatea deosebită a bisericii în viața duhovnicească, ea fiind spațiul în care omul se întâlnește tainic cu Creatorul Său și se împărtășește de Darurile Duhului Sfânt, mai ales în Taina Sfântului Potir, prin care omul se bucură de Însuşi Domnul nostru Iisus Hristos, dăruit nouă în Sfânta Euharistie.
La momentul potrivit, Preasfinţitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, l-a hirotesit întru iconom stavrofor pe Preacucernicul Părinte Paroh Ioan Jurca, felicitându-l astfel pentru bogata sa activitate pastoral-misionară desfășurată în mijlocul parohiei pe care o păstorește.
După Sfânta Liturghie, la propunerea părintelui paroh, Preasfinţitul Părinte Gurie a înmânat câteva gramate de mulțumire celor care au fost alături de părintele Ioan și l-au susținut în lucrările de zidire ale noii biserici parohiale.


GALERIE FOTO