Duminica a XX-a după Rusalii în Episcopia Devei și Hunedoarei

EPDH - 18.10.2015-40Duminică, 18 octombrie 2015, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a slujit în biserica „Adormirea Maicii Domnului” a filiei Bretelin din cadrul parohiei Vețel-Vulcez, protopopiatul Deva, județul Hunedoara.

Biserica din Bretelin a fost înfrumusețată în ultimii ani printr-un proiect de restaurare exterioară și interioară, astfel încât astăzi a fost săvârșită de către Preasfințitul Părinte Gurie slujba de binecuvântare a lucrărilor, în prezența unui număr mare de credincioși care au dorit să asiste la slujba de resfințire a bisericii satului. După slujba de binecuvântare, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie, înconjurat fiind de un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, le-a transmis credincioșilor prezenți un gând de meditație asupra sensului existenței noastre pământești, reflectând mai ales asupra grijii pe care trebuie să o dovedim în ceea ce privește mântuirea sufletelor noastre. De asemenea, ierarhul hunedoarean i-a îndemnat pe cei prezenți să-și clădească repere strașnice în lupta lor spre mântuire, stabilindu-și ca prioritate grija față de viața cea veșnică, dobândită printr-o permanentă trezvie duhovnicească și printr-o împărtășire constantă de darurile Duhului Sfânt și Tainele Sfintei noastre Biserici.

La momentul potrivit din cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Gurie a săvârșit slujba de hirotesie întru sachelar a Preacucernicului Părinte Paroh Călin Tiberiu Tomoaie, felicitându-l astfel pentru activitatea pastoral-misionară întreprinsă în cuprinsul parohiei pe care o are păstorește.

La final, la propunerea părintelui paroh, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a oferit câteva gramate de mulțumire celor care s-au implicat activ în lucrările de restaurare și înfrumusețare a bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Bretelin.


GALERIE FOTO