Duminica a XXI-a după Rusalii în Episcopia Devei și Hunedoarei

_DSC8016 (2)Duminică, 11 octombrie 2015, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a slujit în biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” a parohiei Câmpu lui Neag din protopopiatul Petroșani, județul Hunedoara.

Urmare unui proiect de înfrumusețare a bisericii, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit o slujbă de binecuvântare a lucrărilor întreprinse în ultimii ani. De asemenea, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, ierarhul hunedoarean a săvârșit Sfânta Liturghie, spre bucuria mulțimii de credincioși venită să participe la slujba resfințirii lăcașului bisericesc.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, le-a vorbit credincioșilor prezenți la slujba de binecuvântare a lucrărilor și la Sfânta Liturghie despre lucrarea Bisericii, lucrare care nu se limitează doar la viața liturgică și pastorală, ci este implicată și în activitățile sociale și culturale ale comunității. De asemenea, Preasfinția Sa, pe baza pericopei evanghelice a pildei semănătorului, a prezentat mulțimii de credincioși acele categorii sociale autentice existente în viața Bisericii, constituite pe principiul asumării Cuvântului lui Dumnezeu și i-a îndemnat să se numere printre aceia în care învățătura Evangheliei își găsește loc bun, cu roade vrenice de pocăință și bucurie duhovnicească.

La momentul potrivit din cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit slujba hirotesiei întru iconom stavrofor a părintelui Dumitru Băloi, cel care a păstorit parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” – Câmpu lui Neag în perioada 1974-2010, coordonând lucrările de construcție a lăcașului resfințit astăzi. De asemenea, Preasfinția Sa l-a hirotesit întru sachelar pe actualul părinte paroh, Daniel Gărgan, felicitându-l pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată în cuprinsul parohiei pe care o păstorește.

După Sfânta Liturghie, la propunerea părintelui paroh Daniel Gărgan, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a acordat mai multe gramate de mulțumire celor care s-au implicat activ în viața bisericii, sprijind în lucrările ample desfășurate în vederea înfrumusețării bisericii parohiale.


GALERIE FOTO