Duminica a XXIII-a după Rusalii în Episcopia Devei și Hunedoarei

EPDH - 25.10.2015-23Duminică, 25 octombrie 2015, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a slujit în biserica „Sfânta Treime” a parohiei Hunedoara VI, protopopiatul Deva, alături de Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului și de un sobor de preoți și diaconi.

În ultimii ani, biserica „Sfânta Treime” a parohiei Hunedoara VI a fost înfrumusețată cu pictură, fapt pentru care a fost săvârșită astăzi de către cei doi ierarhi o slujbă de binecuvântare a picturii, urmată de săvârșirea Sfintei Liturghii alături de soborul slujitor și în prezența a numeroși credincioși hunedoreni.

La momentul potrivit din timpul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit hirotonia întru preot a preacucernicului părinte diacon Radu Toma, cel care va păstori sufletele credincioșilor din parohia „Sf. Cuvioasă Parascheva”, localitatea Silvașu de Jos, protopopiatul Hațeg, județul Hunedoara.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, le-a vorbit credincioșilor prezenți despre pericopa evanghelică citită astăzi, punând în lumină vindecarea demonizatului din ținutul Gherghesenilor, minune prin care descoperim, pe de o parte, puterea dumnezeiască a Domnului nostru Iisus Hristos prin vindecarea celui cuprins de duhuri necurate, dar și mărturisirea demonului care îl proclamă pe Mântuitorul ca Fiu al Dumnezeului Celui Preaînalt. De asemenea, Preasfinția Sa i-a îndemnat pe credincioși să fie în permanență de veghe la lucrarea lor personală de mântuire a sufletelor, fiind mărturisitori vii ai lui Dumnezeu și împlinitori ai poruncilor Sale.

Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a adresat la final un cuvânt de mulțumire atât Preasfințitului Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, pentru osteneala și bucuria de a participa la slujba de binecuvântare a lucrărilor de pictură de la biserica din Hunedoara, cât și Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, cel care a binecuvântat slujirea Preasfințitului Părinte Emilian Lovișteanul în mijlocul credincioșilor hunedoreni. De asemenea, Preasfințitul Părinte Gurie, la propunerea preacucernicului părinte paroh Grațian Bornemisa, a înmânat câteva gramate de mulțumire celor care s-au implicat activ în proiectul de pictură al bisericii „Sfânta Treime” din Hunedoara.


GALERIE FOTO