Duminica dinaintea Nașterii Domnului în Episcopia Devei și Hunedoarei


EPDH - 20.12.2015-34Duminică, 20 decembrie 2015, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a slujit la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva, înconjurat fiind de un sobor de preoți și diaconi.

La momentul potrivit din timpul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Gurie a hirotonit întru preot pe preacucernicul părinte diacon Ionel Guzu, cel care va păstori sufletele credincioșilor din parohia „Adormirea Maicii Domnului” – Sulighete, protopopiatul Brad. De asemenea, Întâistătătorul eparhiei hunedorene a săvârșiut hirotonia întru diacon a tânărului teolog Adrian Ioan Talpaș, pe seama parohiei „Bunavestire” – Birtin, protopopiatul Brad.

Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, în cuvântul de învățătură adresat în special tinerilor slujitori ai Sfântului Altar, a vorbit despre chemarea extraordinar de responsabilă și grea pe care și-o asumă preotul, el devenind nu un funcționat oricare, ci un slujitor permanent al lui Dumnezeu și al turmei pe care o are în păstorire, fiind pe deplin răspunzător de roadele sufletești ale credincioșilor parohiei sale. De asemenea, Preasfinția Sa i-a felicitat și întărit duhovnicește pe noii slujitori ai Bisericii lui Hristos și i-a îndemnat să încerce să devină modele de viețuire creștină pentru credincioșii pe care îi vor păstori.

La final, credincioșii care au participat la Sfânta Liturghie s-au putut bucura de un moment artistic deosebit, când interpretul de muzică populară, Bogdan Toma, a poposit în Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva pentru a-i colinda și pentru a le aduce în suflete bucuria marelui praznic al Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos.


GALERIE FOTO