Duminica după Botezul Domnului în Episcopia Devei și Hunedoarei


EPDH - 10.01.2016-22Duminică, 10 ianuarie 2016, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a slujit în biserica cu hramurile „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” și „Duminica Orbului” a parohiei Vulcan II, înconjurat fiind de un sobor de preoți și diaconi.

Urmare a unui lung proces de restaurare exterioară și interioară a lăcașului de cult din cadrul parohiei din orașul Vulcan, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, în prezența unui număr mare de credincioși, a săvârșit slujba de binecuvântare a lucrărilor, în cadrul căreia a stabilit un nou hramal bisericii, Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul. După aceea, într-o atmosferă de profundă bucurie duhovnicească, ierarhul hunedorean, alături de soborul slujitor, a săvârșit slujba Dumnezeieștii Liturghii.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Gurie le-a vorbit credincioșilor prezenți despre darurile lui Dumnezeu revărsate asupra oamenilor și marea bucurie pe care o are credinciosul în a cărui viață sălășluiește Hristos cel Înviat și împărtășit în Taina Sfintei Euharistii. De asemenea, Preasfinția Sa i-a rugat pe cei prezenți să mediteze asupra adevăratei chemări a omului în această viață, îndemnându-i pe toți să-L caute în permanență pe Dumnezeu, fiind vrednici următori ai Tainelor Bisericii lui Hristos și, astfel, fericiți moștenitori ai Împărăției celei veșnice.

Drept recunoștință pentru buna lucrare pastoral-misionară, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit slujba hirotesiei întru sachelar a preacucernicului părinte paroh Nicolae Nuță.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a înmânat câteva gramate de mulțumire celor care au fost aproape părintelui paroh Nicolae Nuță în finalizarea lucrărilor de înfrumusețare a lăcașului de cult.


GALERIE FOTO