Duminica Ortodoxiei. Preasfințitul Părinte Gurie a slujit la Catedrala Episcopală „Sf. Ier. Nicolae și Sf. Ap. Petru și Pavel” din Deva


EPDH_05.03.2017_Duminica Ortodoxiei_Catedrala-83Duminică, 5 martie 2017, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a slujit în Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva, înconjurat fiind de către un sobor de preoți și diaconi.

În prima duminică a Postului Mare, în toate bisericile parohiale și mănăstirești din cuprinsul Patriarhiei Române, s-a dat citire cuvântului pastoral al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la Duminica Ortodoxiei.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a îndemnat mulțimea de credincioși prezentă la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie de a spori rugăciunea și faptele bune în această perioadă a Postului Mare, spre a păși împreună cu Hristos pe calea către Învierea sufletelor noastre. De asemenea, Preasfinția Sa a adresat un cuvânt de mulțumire oaspeților care au oferit răspunsurile liturgice la strană, tenorul Vlad Constantin Miriță, solist al Operei Naționale din București, și protopsaltul Dimitrie Voicescu, membru al grupului de psalți ai Catedralei Patriarhale din București.


GALERIE FOTO