Festivitate de premiere în cadrul proiectului „Hai în echipa mea”


Joi, 22 iunie 2017, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a avut loc festivitatea de premiere a minicampionatului de fotbal din cadrul proiectului „HAI ÎN ECHIPA MEA”.

Proiectul a fost implementat de Agenția Națională Antidrog (ANA), prin Centrul de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Hunedoara, în colaborare cu Serviciul Public de Poliţie Locală Deva şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă Deva, cu sprijinul Primăriei municipiului Deva.

Obiectivul general al proiectului a fost informarea elevilor de gimnaziu din clasele a VII-a, din unităţile de învăţământ din Deva, cu privire la efectele şi riscurile consumului de canabis și noi substanţe psihoactive (NSP).

Astfel, pe parcusul anului şcolar 2016-2017, au fost desfăşurate 19 activităţi de informare, la care au participat 456 elevi din clasele a VII-a de la următoarele unităţi de învătământ din Deva: Şcoala generală „A. Şaguna”, Colegiul Energetic „D. Hurmuzescu” – 2 structuri, Colegiul Naţional „Decebal”, Colegiul Naţional Sportiv „Cetate”, Colegiul Pedagogic „Regina Maria”, Colegiul Tehnic „Transilvania” şi Liceul de Muzică „S. Toduţă”.

Minicampionatul de fotbal organizat sub motto-ul proiectului „Hai în echipa mea” s-a desfășurat prin participarea echipelor formate din elevi ai claselor a VII-a din unităţile de învătământ din municipiul Deva, care pe parcursul anului şcolar au beneficiat de informaţii cu privire la riscurile consumului de droguri, în cadrul activităților interactive susținute de specialiști ai CPECA Hunedoara şi Poliţiei Locale Deva.

Câştigătorii competiţiei sunt echipa Liceului de Muzică „S. Toduţă” din Deva, coordonată de profesor Leucean Flaviu, locul II echipa Colegiului Pedagogic „Regina Maria”, coordonată de profesor Bădoi Alexandru, şi locul III echipa Colegiului Energetic „D. Hurmuzescu” – Şcoala gen. Nr. 6 Deva, coordonată de profesor Vasiliu Constantin.

Festivitatea de premiere a avut loc la sediul Ortho Caffe al Episcopiei Devei și Hunedoarei din strada Avram Iancu, bl. H 1, parter.


GALERIE FOTO