Hramul Catedralei Episcopale din Deva


Joi, 6 decembrie 2018, de sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae – arhiepiscopul Mirelor Lichiei, făcătorul de minuni, Catedrala Episcopală din Deva și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către un sobor de arhierei, preoți și diaconi, în frunte cu Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului. Din soborul de ierarhi au mai făcut parte Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, și Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei. Răspunsurile liturgice au fost oferite de către Corala „Sf. Ierarh Nicolae” a Catedralei Episcopale, dirijată de către Părintele Arhidiacon Nicolae-Daniel Balea.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de către Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu care a vorbit despre postul Crăciunului ca fiind un post de bucurie, bucurie care se împlinește prin generozitatea arătată față de aproapele nostru. În acest post sunt cinstiți mulți sfinți, toți adevărate exemple de mărturisire și trăire creștină. Între aceștia se remarcă Sfântul Ierarh Nicolae, ca un sfânt blând și care a făcut multă milostenie, în mare taină, cu cei aflați în nevoi.

Înaltpreasfințitul Părinte Ioan a rostit un cuvânt de binecuvântare, iar Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a vorbit despre evenimentele desfășurate la Alba Iulia cu ocazia sărbătorilor dedicate Centenarului Marii Uniri.

La final, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a mulțumit ierarhilor, sfințiților slujitori și tuturor credincioșilor pentru bucuria de a participa și a se ruga împreună în ziua cinstirii Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul Catedralei devene.


GALERIE FOTO