Hramul schitului Măgureni din județul Hunedoara


EPDH - 06.08.2016 - Hirotonie si hram Magureni-5Sâmbătă, 6 august 2016, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a slujit, cu prilejul hramului, la Schitul „Schimbarea la Față” – Măgureni din protopopiatul Orăștie, județul Hunedoara, înconjurat fiind de către un sobor de preoți și diaconi.

La momentul potrivit din timpul Sfintei și Dumnezeieiștii Liturghii, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit slujba hirotoniei în treapta preoției a preacucernicului părinte Marius Mihai Stănilă, cel care va păstori sufletele credincioșilor din parohia „Adormirea Maicii Domnului” – Luncani, protopopiatul Hațeg, județul Hunedoara.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, le-a vorbit credicnioșilor prezenți despre porunca Tatălui nostru cel Ceresc, prin care suntem chemați cu toții să-L ascultăm pe Fiul Său cel iubit, Cel trimis în lume pentru a se jertfi pe Cruce și a elibera neamul omenesc de sub robia păcatului și a morții. Preasfinția Sa i-a îndemnat pe cei prezenți să încerce în permanență să fie sub ascultarea Cuvântului lui Dumnezeu, spre a deveni mlădițe roditoare în ogorul Bisericii și a dobândi astfel mântuirea sufletelor lor și Împărăția lui Dumnezeu. De asemenea, Preasfințitul Părinte Gurie a adresat un cuvânt de binecuvântare în care a accentuat responsabilitatea deosebită a misiunii de păstor duhovnicesc, felicitându-l totodată pe noul slujitor al Bisericii lui Hristos, preacucernicul părinte Marius Mihai Stănilă, cel care a venit să îmbrățișeze Crucea lui Hristos prin slujirea preoțească spre a păstori sufletele credincioșilor din parohia „Adormirea Maicii Domnului” – Luncani.

La finalul Sfintei Liturghii, soborul slujitor, în frunte cu Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit slujba parastasului pentru ctitorii așezământului monahal și pentru toți cei adormiți întru dreapta credință.


GALERIE FOTO