Hramul Schitului Straja


În ziua pomenirii Sfinților Mari Împărați și întocmai cu Apostolii, Constantin și mama sa, Elena, vineri, 21 mai 2021, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, împreună cu Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Deve și Hunedoarei, au slujit Sfânta Liturghie la Schitul Straja, alături de un sobor de preoți și diaconi, cu prilejul prăznuirii hramului așezământului monahal.

În timpul slujbei, Părintele diacon Grigore Cătălin Nașca a fost hirotonit întru preot pe seama Catedralei Episcopale din Deva. Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a rostit un cuvânt despre măreția neîntrecută a lucrării preoțești și despre importanța slujirii preotului în parohie, în mijlocul credincioșilor încredințați spre păstorire.

Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul a rostit cuvântul de învățătură, despre rolul mamei – Sfânta Elena în educația Sfântului Constantin, cel care, mai târziu, a fost chemat în mod minunat de Hristos și, învingând în luptă pe Maxențiu, s-a transformat din prigonitor în mare apostol, dând libertate creștinilor, începând cu anul 313. De asemenea, Preasfinția Sa a amintit și osteneala Sfintei Elena care, după Edictul de libertate a creștinilor, mergând la locurile sfinte, a descoperit Sfânta Cruce.


GALERIE FOTO