„ÎMPREUNĂ CU HRISTOS PRIN LUME ÎN MILENIUL III”


Duminică, 30 ianuarie 2022, la sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, la Hunedoara și la Șoimuș a avut loc premierea elevilor participanți la Concursul Internațional ,,Împreună cu Hristos în lume, la început de mileniu III”, ediția a VI-a, etapa I ,,Hristos se naște, slăviți-l”. Organizatorii acestui concurs sunt Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului, Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, Colegiul Național Pedagogic „Gheorghe Lazăr” din Cluj Napoca, Echipa Platformei red-religie.ro, activitățile desfășurându-se în luna decembrie, în cadrul proiectului eTwinning-Limbă, Cultură și Spiritualitate românească, fiind concepute pe mai multe secțiuni, în funcție de vârsta elevilor. Au participat 10.000 de copii, atât din România, cât și din diaspora românească, totalizând 25 de țări.

Elevii de la Colegiului Economic ,,Emanuil Gojdu” din municipiul Hunedoara, care au obținut rezultate bune la acest concurs au fost premiați în biserica ,,Sfinții Împărați Constantin și Elena” din localitate, după săvârșirea Sfintei Liturghii. Participanții, coordonați de doamna Dalia Albu – profesor de religie în cadrul Colegiului, au obținut, în cadrul concursului, 20 de premii internaționale, aceștia primind din partea organizatorilor diplome și cărți, iar din partea Preoților slujitori la biserica „Sf. Împărați Constantin și Elena” cărți și dulciuri.

De asemenea, în biserica ,,Înălțarea Sfintei Cruci” din satul Șoimuș a avut loc premierea elevilor de la Școala Gimnazială din localitate, participanți la același concurs internațional. Școala din Șoimuș a avut 26 de elevi participanți, remarcându-se între celelalte școli din țară prezente la concurs, prin faptul că a obținut cele mai multe Premii I (19 diplome). Rezultatele se datorează deschiderii pe care o au elevii pentru studierea Religiei și implicării active a doamnei profesoare Ivan Ioana Maria.

În baza îndelungatei și frumoasei colaborări între Școala Gimnazială din Șoimuș și Parohia Ortodoxă Șoimuș, se cuvenea ca aprecierea pentru această implicare a copiilor să se facă în fața părinților și a întregii comunități ecleziale. Totodată, Parohia a contribuit substanțial la premierea elevilor, oferind cărți cuprinzând lecturi religioase, cărți de rugăciuni pentru copii precum și Noul Testament cu Psalmi, utile în activitatea de catehizare a micilor creștini.

Pr. Valentin Crainic, Pr. Mihai Herban


GALERIE FOTO