În Duminica Ortodoxiei Preasfințitul Părinte Episcop Nestor a slujit la Catedrala Episcopală din Deva


În prima Duminică a Postului Sfintelor Paști – numită Duminica Ortodoxiei, 13 martie 2022, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile liturgice au fost oferite de către Corala „Sfântul Ierarh Nicolae” a lăcașului de cult, dirijată de către Părintele Daniel Balea. În timpul slujbei, Părintele diacon Andrei Mănescu a fost hirotonit întru preot pe seama parohiei „Adormirea Maicii Domnului” – Ruși, cu filia Strei, din cadrul Protopopiatului Hațeg.

Pastorala Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la Duminica Ortodoxiei din acest an, adresată clerului și credincioșilor, a fost citită de către Preacuviosul Părinte Andrei Coroian, Consilier catehetic și de misiune la Centrul Eparhial.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Episcop Nestor a rosti un cuvânt în care a îndemnat ca și noi, creștinii de astăzi, să păstrăm și să predăm mai departe credința Ortodoxă, devenind apărători și mărturisitori ai acesteia și apostoli ai Adevărului.


GALERIE FOTO