În slujba Bisericii și a națiunii


EPDH_16.05.2017_Actiune rezervisti Hunedoara-6Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, marți, 16 mai 2017, la Deva, s-a desfășurat o manifestare național-bisericească intitulată Biserica și Armata – demersuri frățești pe pământ hunedorean, organizată de Sectorul Cultural al Centrului Eparhial și de Filiala Județeană „Sarmizegetusa” Hunedoara a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere „Alexandru Ioan Cuza”.

Pentru început, în fața troiței din curtea Catedralei Episcopale „Sf. Ierarh Nicolae” și „Sf. Apostoli Petru și Pavel” din Deva, s-a săvârșit slujba parastasului pentru toți membrii asociației județene amintite, strămutați în Împărăția lui Dumnezeu. Întru amintirea eroilor și a soldaților români căzuți pe câmpurile de luptă pentru apărarea țării și a Sfintei noastre Biserici s-a depus o coroană de flori și s-a dat onorul militar. Membrii asociației, prezenți la această manifestare, s-au închinat apoi în Catedrala Episcopală și au fost binecuvântați de chiriarhul locului.

Partea finală a manifestării, desfășurată în sala de festivități a Centrului Eparhial, s-a constituit din prezentarea a două referate, unul intitulat Asistența religioasă în Armată – scurt istoric, susținut de Dl. General de Brigadă Ion Dragotescu, iar celălalalt Părintele Ioan Sabău din Bobâlna – un mărturisitor și pătimitor pentru Hristos în temnițele comuniste, susținut de P. C. Părinte Conf. univ. dr. Florin Dobrei, respectiv din citirea unei poem patriotic de către Dl. Gheorghe Ile, primar al municipiului Vulcan și președinte al filialei hunedorene a Asociației Naționale „Cultul Eroilor”.

La final, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a transmis un gând de suflet tuturor celor prezenți.


GALERIE FOTO