Înălțarea Domnului, Cincizecimea și Ziua Copilului la Parohia Vața de Jos

DSCN2755Trimiterea în lume a Mângâietorului făgăduit de Mântuitorul Hristos a adus și în Parohia Vața de Jos, Protopopiatul Brad, multă bucurie. Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, bucuria minunatelor praznice ale Cincizecimii și ale Sfintei Treimi s-a împletit cu bucuria copiilor din parohie, o dată cu ziua lor, a copiilor din întreaga lume.

Într-o atmosferă de rugăciune și de lumină duhovnicească, de Praznicul Pogorârii Sfântului Duh, credincioșii parohiei Vața de Jos sau bucurat de frumoasele cântări ale corului de copii din cuprinsul parohiei.

Luni, la Praznicul Sfintei Treimi, după Sfânta Liturghie, copii, tineri și batrâni, după cum este obiceiul locului, au ieșit la o rugă (troiță) spre a se ruga pentru roadele pământului. Copiii corului, frumos gătiți în straie populare, au cântat cu glasul lor limpede și cristalin două pricesne frumoase spre bucuria și încântarea credincioșilor prezenți. Credincioșii care au înălțat troița i-au servit pe cei prezenți cu bucate tradiționale, toți credincioșii plecând în pace la casele lor.

O manifestare similară, când copii corului, împreună cu alți copii de la Școala Generală din Vața de Jos, rostind poezii și intonând cântece patriotice, a avut loc cu ocazia Zilei Eroilor, la Praznicul Înălțării Domnului,  când s-a săvârșit și o slujbă de pomenire a acestora, alături fiind și oficialități locale în frunte cu domnul primar Folescu Milu.


GALERIE FOTO