Îndemn la rugăciune pentru sufletele celor doi muncitori prinși sub dărâmături la Mina Uricani


Săptămâna Sfintelor Patimi, în care ne aflăm, are pentru noi, creștinii, menirea de a ne aminti, în fiecare an, că drumul către Înviere trece întotdeauna prin suferință și urcă anevoios înspre calvar. Este pedagogia Crucii, pe care Mântuitorul Iisus Hristos ne-o predă prin Jerfa Sa, încredințându-ne, în cele din urmă, de bucuria Învierii cea plină de nădejde!

Cu multă speranță în suflete, îi îndemnăm pe slujitorii Sfintelor Altare și pe toți credincioșii Eparhiei noastre, să-și îndrepte glasul, în rugăciune, către Atotmilostivul Dumnezeu, cerând îndurare pentru sufletele robilor Săi Olivian și Bogdan-Constantin scoși, fără suflare, de sub dărâmături la Mina Uricani.

Ne alăturăm și noi rugăciunilor familiilor greu încercate și rugăm pe Mântuitorul Hristos, Cel ce a pătimit pentru noi, să-și îndrepte mila Sa dumnezeiască peste sufletele cei doi frați ai noștri adormiți și să-i așeze în latura celor drepți!

Episcopia Devei și Hunedoarei transmite condoleanțe și încurajări familiilor îndoliate și îi asigură pe cei rămași în urmă de rugăciunea Bisericii pentru sufletele celor plecați, în mod tragic, dintre noi.

Îi încredințăm, pe cei din familiile celor doi, de cuvintele Sfântului Apostol Pavel: Și nădejdea noastră pentru voi este neclintită, pentru că știm că, dacă aveți parte de suferință, aveți parte și de mângâiere (II Corinteni 1,7), nădăjduind că Dumnezeul milei și al mângâierii va face ca suferința acestei încercări să se transforme în putința de a primi voia lui Dumnezeu!

Foto credit: avantaje.ro