Întâmpinarea Domnului | Hramul de iarnă al parohiei Deva VI


În ziua praznicului Întâmpinării Domnului, marți, 2 februarie 2021, biserica cu hramurile „Adormirea Maicii Domnului” și „Întâmpinarea Domnului” din Deva și-a sărbătorit hramul de iarnă. Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, împreună cu Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, alături de un sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul „Anastasis” al lăcașului de cult.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de către Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, care a vorbit despre bucuria Dreptului Simeon atunci când l-a primit în brațe pe Mântuitorul Iisus Hristos – Izbăvitorul sufletelor noaste – venit în lume pentru a fi lumină spre descoperire tuturor neamurilor de pe pământ. De asemenea, Preasfinția Sa a îndemnat credincioșii prezenți să ceară de la Dumnezeu, în rugăciune, ca voința Lui să se împlinească în viața noastră și chiar dacă ne rânduiește suferință, tristețe sau necazuri, să le putem duce prin și cu harul Lui, să nu fim cârtitori ai voii Sale, ci împlinitori ai ei, prin schimbarea minții și a inimii noastre căutând Adevărul – pe Hristos Domnul.

La final, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a mulțumit Preasfințitului Părinte Paisie Lugojanul, soborului slujitor și tuturor credincioșilor prezenți la sărbătoarea hramului bisericii devene în această zi de praznic împărătesc.


GALERIE FOTO