Învierea din morți a lui Lazăr. Preasfințitul Părinte Gurie a slujit la Schitul „Schimbarea la Față și Naşterea Maicii Domnului” – Măgureni din județul Hunedoara


EPDH_08.04.2017_Slujire_calugarie_Schit Magureni-84Sâmbătă, 8 aprilie 2017, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a slujit în biserica „Schimbarea la Față și Naşterea Maicii Domnului” a Schitului Măgureni din județul Hunedoara, înconjurat fiind de către un ales sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, le-a vorbit credincioșilor despre învierea din morți a lui Lazăr ca anticipare a marelui praznic al Învierii din morți a Domnului nostru Iisus Hristos. De asemenea, Preasfinția Sa i-a îndemnat pe cei prezenți să fie cu luare aminte la perioada duhovnicească ce urmează, în care trebuie să pătimim împreună cu Hristos în calea spre biruința asuprea păcatului și a morții sufletelor noastre.

Bucuria participării la slujba Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii arhierești a fost încununată și de săvârșirea de către Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a slujbei tunderii în monahism a unei surori din obștea schitului „Schimbarea la Față și Naşterea Maicii Domnului” – Măgureni, monahia Paisia.


GALERIE FOTO