Învierea Domnului prăznuită la Catedrala Episcopală din Deva


În noaptea praznicului Învierii Domnului, 19 aprilie 2020, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a slujit la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

După ce Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a împărțit Sfânta Lumină soborului slujitor, a fost înconjurat sfântul lăcaș și apoi a fost săvârșită Utrenia Învierii, în Catedrala Episcopală. În continuare a urmat slujba Sfintei Liturghii a Sfântului Ioan Gură de Aur.

Cuvântul Pastoral al Preasfințitul Părinte Episcop Gurie adresat clerului și credincioșilor hunedoreni cu prilejul praznicului Învierii Domnului din acest an a fost intitulat „Praznicul Învierii și „venirea în sine” a fiecăruia dintre noi. Cum să îi ferim pe copiii noștri de experiența risipirii și a eșecului?”. Învățătura principală a acestui cuvânt a fost importanța venirii în sine a fiecăruia dintre noi și întoarcerea la adevărata dragoste a lui Dumnezeu, la dragostea netrădătoare, nejudecătoare și milosârdă a Tatălui ceresc, după modelul fiului risipitor din pericopa evanghelică a Sfântului Luca (cap. 15).


GALERIE FOTO