ITO2017 continuă: Tinerii au participat la ateliere de lucru şi dezbateri pe teme duhovniceşti


Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din întreaga lume continuă la Iaşi. Mii de tineri din diferite zone ale globului se bucură în aceste zile de frumuseţile Ortodoxiei prin participarea la diferite activităţi propuse de organizatorii ITO.

Programul liturgic a început de dimineaţă cu oficierea Sfintei Liturghii în mai multe lăcaşuri de cult din Iaşi: Sf. Nicolae Copou, Sf. 40 de Mucenici, Sf. Iulian din Tars, Biserica Toma Cozma, Biserica Buna Vestire.

După rugăciunea de dimineaţă, a urmat micul dejun şi dezbateri pe diferite teme organizate în mai multe şcoli şi licee din Iaşi.

La intrarea în fiecare locaţie unde au avut loc aceste ateliere, fiecare tânăr a extras un bilețel în care a fost menţionat numărul sălii unde a participat la dezbateri.

În cursul zilei de astăzi, tinerii vor avea parte şi de un program liber în care pot vizita obiectivele religioase şi cuturale din capitala Moldovei.

În cursul serii, în cadrul grădinii Palas, Părintele Constantin Necula va conferenţia în faţa miilor de tineri din întreaga lume. Tema conferinţei este: Tânărul în căutarea libertăţii. Moderatorul evenimentului este Daniel Buzdugan.