Joia cea Mare|Preasfințitul Părinte Gurie a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din Deva


EPDH_13.04.2017_Joia Mare_Sf Liturghie_Catedrala-54Joi, 13 aprilie 2017, în Joia cea Mare din Săptămâna Pătimirilor Domnului nostru Iisus Hristos, EPDH_13.04.2017_Joia Mare_Sf Liturghie_Catedrala-78Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva, înconjurat fiind de către un sobor de preoți și diaconi.

Bucuria liturghisirii a fost încununată în această zi și de oficierea de către Preasfințitul Părinte Gurie a două hirotonii, întru preot a preacucernicului părinte Bogdan Mihanță, pe seama parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Teiu, protopopiatul Deva, județul Hunedoara, și întru diacon a tânărului teolog Gheorghe Ardelean, pe seama parohiei „Sfântul Ierarh Nicolae” din localitatea Săcărâmb, protopopiatul Deva, județul Hunedoara.


În creștinătatea ortodoxă, ziua de astăzi are o semnificație deosebită prin faptul că în Joia cea Mare dinaintea Pătimirilor Sale, Mântuitorul nostru Iisus Hristos a stat la masă cu Sfinții Apostoli și a instituit Sfânta Euharistie la Cina cea de Taină. De aceea, astăzi este o sărbătoare a unității întregii Biserici, unitate pe care o dobândim tocmai prin împărtășirea dintr-un singur Potir, din Trupul și Sângele Domnului nostru Iisus Hristos. De asemenea, în cadrul slujbei Sfintei Liturghii de astăzi, în toate Bisericile ortodoxe, a avut loc scoaterea Sfântului Agneț, din care se împărtășesc în timpul anului persoanele în vârstă, copiii și bolnavii.


GALERIE FOTO