Manifestare istorică în parohia „Bunavestire și Sfinții Martiri Brâncoveni” din localitatea Roșcani


EPDH - 16.10.2016-56Duminică, 16 octombrie 2016, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, în parohia cu hramurile Bunavestire și Sfinții Martiri Brâncoveni  din localitatea Roșcani, protopopiatul Deva, județul Hunedoara, a avut loc o manifestare cultural-istorică prilejuită atât de aniversarea a 525 de ani de atestare documentară a localităților Roșcani și Mihăiești, dar și de comemorarea a 250 de ani de la actul de rectitorire a bisericii parohiale din Roșcani de către familia cneazului Ladislau Caba.

Într-o atmosferă de sărbătoare și de bucurie duhovnicească, programul manifestării a debutat cu săvârșirea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii de către soborul de preoți și diaconi în fața a mulțimii de credincioși venită să se roage cu ocazia acestei sărbători a comunității.

După Sfânta Liturghie, a fost săvârșită slujba parastasului pentru ctitorii și înaintașii comunitătii parohiale de către soborul de preoți și diaconi, în frunte cu preacucernicul părinte Florin Dobrei, consilier cultural în cadrul Episcopiei Devei și Hunedoarei.

În cuvântul rostit cu acest prilej, preacucernicul părinte Florin Dobrei a împărtășit celor prezenți salutul și binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei. De asemenea, preacucernicia sa a punctate, în câteva cuvinte, principalele evenimente istorice din viața parohiei Roșcani, de a căror aniversare se leagă și manifestarea de astăzi.

La final, preacucernicul părinte paroh Victor Șuiaga a mulțumit atât soborului de preoți și diaconi slujitori, dar și tuturor reprezentanților autorităților centrale și locale prezenți și tuturor credincioșilor participanți la acest moment festiv din viața parohiei Bunavestire și Sfinții Martiri Brâncoveni din localitatea Roșcani.


GALERIE FOTO