Manifestare național-istorică în Episcopia Devei și Hunedoarei


EPDH - 16.02.2016-19

Marți, 16 februarie 2016, în sala „Spiru Haret” a Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara din Deva, cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a avut loc o întâlnire de suflet cu veteranii hunedoreni, membri ai Asociației Veteranilor de Război – filiala Hunedoara.

Manifestarea național-istorică organizată de Episcopia Devei și Hunedoarei a fost prilejuită de împlinirea a 100 de ani de la intrarea României în Marele Război, respectiv a 75 de ani de la intrarea țării noastre în cea de-a doua conflagrație mondială.

În deschiderea manifestării, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a ținut un cuvânt de binecuvântare în care a evocat personalitatea deosebită a eroului și contribuția majoră a acestuia la unitatea și dezvoltarea societății. Cuvântul Preasfințitului Părinte Gurie a fost urmat de mai multe alocuțiuni susținute de către reprezentanți ai autorităților locale hunedorene. Domnul prof. dr. Remus Nică de la Facultatea de Istorie din cadrul Universității din București a susținut o conferință istorică despre cel de-al Doilea Război Mondial.

La finalul manifestării de suflet dedicate veteranilor de război, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a înmânat atât celor prezenți, cât și tuturor veteranilor de război aflați în evidența filialei Hunedoara a Asociației Veteranilor de Război din România, diplome de onoare pentru experiența lor eroică întreprinsă pe câmpul de luptă în cea de-a doua conflagrație mondială.


GALERIE FOTO