MARȘUL PENTRU VIAȚĂ 2022 în Episcopia Devei și Hunedoarei


Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, sâmbătă, 26 martie 2022 a avut loc, în 10 localități ale județului Hunedoara, Marșul pentru viață 2022 – Egalitate, echitate şi sprijin – din prima secundă şi întreaga viaţă, manifestare ajunsă la cea de-a XII-a ediție în România şi a noua ediţie în eparhia noastră și care se desfășoară cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Manifestarea este organizată la nivel național de Asociația România pentru viață și este sprijinită de mai multe asociații și organizații ProVita și Pro familie.

În acest context, în ziua următoare praznicului Bunei Vestiri, sâmbătă, 26 martie 2022, în orașele: Deva, Hunedoara, Orăștie, Hațeg, Petroșani, Lupeni, Petrila, Vulcan, Uricani și în comuna Ilia, iar în orașul Brad vineri, 25 martie, a avut loc Marșul pentru viață 2022 – Egalitate, echitate şi sprijin – din prima secundă şi întreaga viaţă. La marș au participat toți cei care privesc și respectă viața ca dar al Lui Dumnezeu, toți cei pentru care femeia, maternitatea, copiii și familia, ființa umană în general, reprezintă valori imuabile. Dintre participanți amintim: Episcopia Devei și Hunedoarei şi Protopopiatele Ortodoxe Deva, Brad, Hațeg, Orăștie și Petroșani – organizatori, Asociația Mama Deva, Asociația Precious Little Feet – Viață și Speranță Deva, Coaliția pentru Familie – filiala Deva, Biserica Baptistă, Biserica Penticostală, Asociația Părinți pentru Ora de Religie – filiala Deva, clubul de voluntariat Orthocaffe Deva și Hațeg. În toate localitățile mai sus amintite, manifestarea s-a bucurat de prezența tuturor preoților din parohiile existente, a numeroși credincioși, iar la Hațeg au participat la Marșul pentru viață toți preoții din protopopiat.

La DEVA această manifestare a avut la ora 12:00 în Piața Victoriei (statuia lui Decebal) şi a constat din discursuri ProVita susţinute de reprezentanţi ai tuturor instituţiilor şi Bisericilor participante, urmate de un miniconcert susținut de tineri ai Centrului Orthocaffe Deva. La manifestare au participat peste 200 de persoane de toate vârstele.

Pr. Radu Trifon


GALERIE FOTO