Masă rotundă închinată vieții și operei duhovnicești a Părintelui Arsenie Boca


EPDH_23.03.2017_Masa rotunda_Pr Arsenie_Deva-44Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, în după-amiaza zilei de joi, 23 martie 2017, în sala mare a Teatrului de Artă din Deva, s-a organizat o masă rotundă, intitulată „Credință și cunoaștere pe Cărarea Împărăției, manifestare închinată vieții și operei marelui duhovnic contemporan Arsenie Boca de la Prislop.

După cuvântul de deschidere al P. C. Părinte Prof. univ. dr. Vasile Vlad, în care s-a subliniat statura duhovnicească a Părintelui Arsenie, cel supranumit, de către creștinii ortodocși contemporani, „Sfântul Ardealului”, au luat cuvântul, rând pe rând, patru distinși conferențiari, proveniți din domenii de cercetare distincte; este vorba de:  Dr. Andrei Dorobanțu (fizician și cercetător teoretician în cadrul Institutului Național de Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” din Măgurele – jud. Ilfov), Adrian Nicolae Petcu(istoric, cercetător al fenomenului concentraționar românesc), P. C. Părinte Prof. dr. Răzvan Lucian Petcu (fizician, preot în Parohia Drăgănescu din jud. Giurgiu, a cărei biserică a fost pictată de ieromonahul hunedorean evocat) și Prof. dr. Marius Vasileanu (antropolog, coordonator al vol. Altfel despre Părintele Arsenie Boca).

Partea secundă a acestei întâlniri de suflet – prilejuită și de declararea anului în curs, de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, drept an comemorativ al pătimitorilor din închisorile comuniste (Părintele Arsenie Boca fiind unul dintre miile de arestați, interogați și torturați pentru unica lor „vină” de a-L fi mărturisit și de a-I fi slujit lui Hristos, unii chiar și cu prețul vieții) – s-a constituit într-un frumos și constructiv dialog cu publicul prezent, răspunsurile oferite la întrebările adresate contribuind la o mai bună cunoaștere a moștenirii duhovnicești a Părintelui Arsenie.


GALERIE FOTO