Mii de credincioşi s-au rugat la Prundu Bârgăului. Sfânta Liturghie oficiată de trei ierarhi


Mii de credincioși s-au rugat duminică la Prundu Bârgăului în timpul Sfintei Liturghii oficiată de trei ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, cu prilejul hramului locașului de cult, Sfântul Ierarh Nicolae.

Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, alături de Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, și Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, potrivit radiorenasterea.ro.

În timpul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Episcop Ignatie, în omilia sa, i-a îndemnat pe credincioși să fie stăruitori în credință și în cele plăcute lui Dumnezeu.

Dacă noi vom urma exemplul acestui orb în stările pe care le putem trăi în viaţa aceasta să fim măcar încăpăţânaţi în cele bune deja înseamnă foarte mult. În momentul în care îţi propui să te apropii de Dumnezeu toate vor urla în jurul tău şi toate parcă vor să te rupă de direcţia în care te-ai decis să mergi înspre Dumnezeu. Dacă nu vom această insistenţă cum a avut-o orbul din evanghelie nu vom putea să trăim această bucurie a vederii duhovniceşti, a spus Episcopul Huşilor.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei le-a oferit celor doi preoți slujitori ai bisericii Sfântul Ierarh Nicolae din Prundu Bârgăului, părintele Vasile Turc și Ioan Jauca,  distincția Crucea Arhiepiscopală pentru misiunea pastorală pe care o desfășoară în parohia respectivă de mai bine de 30 ani.


Biserica din Prundu-Bârgăului cu hramul Sfântul Ierarh Nicolae a fost construită în anul 1837, prin contribuţia credincioșilor şi cu ajutorul fondurilor grănicereşti. Locașul de cult a fost ridicat după modelul unei biserici din Viena. Altarul este îndreptat spre nord-est, nu spre răsărit, cum sunt făcute bisericile ortodoxe. Biserica se află în imediata vecinătate a DN 17 care leagă Transilvania de Moldova.

Foto Credit: Mitropolia Clujului, Maramureşului şi Sălajului

Sursa: basilica.ro


GALERIE FOTO