„Muzica munților” a răsunat și anul acesta în Țara Hațegului


Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, prin purtarea de grijă a Preotului paroh Ovidiu Coman duminică, 18 august 2024, în curtea bisericii „Sfântul Nicolae” din Densuș a răsunat „Muzica munților”.

Mijlocul lunii august este dedicat unui eveniment devenit deja tradiție, aflat la cea de a VI-a ediție, prin intermediul căruia organizatorii – Asociația de Turism Retezat – unitatea de management al Destinației Ecoturistice Țara Hațegului, își propun, pe de o parte, să aducă muzica clasică în locații neconvenționale și, pe de altă parte, să o facă accesibilă comunităților rurale. „Muzica munților” s-a auzit în edițiile anterioare în mai multe locații din Țara Hațegului și împrejurimi – Peștera Bolii, Cheile Băniței, Cetatea Mălăiești, Castelul Corvinilor, Râușor – Retezat, Biserica Reformată din Sântămăria-Orlea, Biserica Romano-Catolică din Hațeg, Pensiunea „Casa Cânda” – Sălașu de Sus.

Toți cei prezenți în curtea lăcașului de cult s-au bucurat de muzica clasică a compozitorilor români George Enescu, Ciprian Porumbescu și Marius Sireteanu și muzica veche pe versurile lui Anton Pann. Interpretarea a aparținut artiștilor: Andrei Mihail Radu – vioară, Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu (Asociația Klavier Art) – pian, Ovidiu Foca – voce.

Programul concertistic a avut subtitlul „Spirit liber al compozitorilor români”, ca un omagiu adus celor 35 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989. Totodată, anul acesta sunt marcate două evenimente culturale importante: 143 de ani de la nașterea lui George Enescu și 170 de ani de la moartea lui Anton Pann.

Pr. Protopop Iuliu Tonca,

Anca Rusu – Manager Destinația Ecoturistică Țara Hațegului


GALERIE FOTO