Noi slujitori ai Bisericii lui Hristos în Episcopia Devei și a Hunedoarei


EPDH - 30.07.2016 - Slujire Crisan-64Sâmbătă, 30 iulie 2016, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a slujit la Mănăstirea „Izvorul Tămăduirii și Nașterea Maicii Domnului” – Crișan din protopopiatul Brad, județul Hunedoara, înconjurat fiind de către un ales sobor de preoți și diaconi.

La momentul potrivit din cadrul Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit hirotonia întru preot a preacucernicului părinte diacon Gabriel Ciorîcă, pe seama Mănăstirii „Izvorul Tămăduirii și Nașterea Maicii Domnului” – Crișan, protopopiatul Brad, județul Hunedoara. De asemenea, la timpul potrivit din Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa a hirotonit în treapta de diacon pe tânărul teolog Radu Alin Olaru, pe seama parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Mada, protopopiatul Orăștie, județul Hunedoara. Bucuria participării la Sfânta Liturghie și la slujbele de hirotonie ale celor doi slujitori ai Bisericii lui Hristos a fost întregită și de săvârșirea de către Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a hirotesiei întru duhovnic a preacucernicului părinte Ioan Topac, cel căruia i s-a încredințat spre păstorire sufletele credincioșilor parohiei „Pogorârea Sfântului Duh și Sfântul Ierarh Nectarie” – Lupeni-Bărbăteni, protopopiatul Petroșani, județul Hunedoara.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, le-a vorbit celor prezenți despre imensa responsabilitate ce derivă din slujirea preoțească, preotul fiind cel chemat să răspundă nu numai pentru faptele și conștiința sa, ci și pentru sufletele tuturor credincioșilor încredințați lui spre păstorire. Preotul este cel dintâi care participă la bucuria enoriașilor săi, cel dintâi care șterge lacrimile de pe obrazul orfanilor și nevoiașilor parohiei sale, cel dintâi chemat să aline suferințe, să împace oameni, „să fie tuturor toate”, după cuvântul marelui nostru Părinte al Bisericii, Sfântul Ioan Gură de Aur. De asemenea, Preasfințitul Părinte Gurie le-a adresat un cuvânt de întărire duhovnicească celor doi noi slujitori ai Altarului lui Hristos, îndemnându-i să lucreze cu trezvie și cu atenție la misiunea preoțească încredințată lor și să le fie enoriașilor lor călăuză spre mântuirea sufletelor și dobândirea Împărăției Cerurilor.


GALERIE FOTO