Noul ambasador al Regatului Hașemit al Iordaniei la Bucureşti în vizită de prezentare la Patriarhia Română


În ziua de 6 februarie 2020, la Reşedinţa patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a primit în vizită de prezentare pe Excelenţa Sa Sufyan S. Qudah, noul ambasador al Regatului Haşemit al Iordaniei în România.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și-a exprimat bucuria de a-l întâlni pe domnul ambasador şi a menţionat numărul mare de pelerini ortodocşi români care vizitează anual Iordania, prin intermediul Agenţiei de pelerinaj Basilica Travel a Patriarhiei Române, contribuind prin aceasta la promovarea bunelor relaţii dintre România şi Regatul Haşemit al Iordaniei.

De aceea, Patriarhia Română doreşte să îmbunătăţească şi să extindă pelerinajele credincioşilor români în Ţara Sfântă şi, în acelaşi timp, se bucură pentru organizarea de pelerinaje anuale ale unor tineri ortodocşi din Orientul Mijlociu în România.

Ambasadorul Regatului Haşemit al Iordaniei a mulţumit Patriarhului României pentru primire şi a apreciat înţelepciunea şi curajul Preafericirii Sale în conducerea Bisericii Ortodoxe Române, inclusiv în ceea ce priveşte contribuția pozitivă la nivelul Bisericii Ortodoxe universale.

Excelenţa Sa a amintit faptul că, din anul 1965, peste 37.000 de tineri iordanieni au studiat în România, fapt remarcabil, evidenţiat şi de prezenţa a doi miniştri în actualul guvern de la Amman, precum şi a altor personalităţi care activează în diferite instituţii de stat ale Regatului Haşemit al Iordaniei.

Patriarhul României a menţionat necesitatea ca toţi pelerinii aparţinând celor trei religii monoteiste să aibă libertatea de a vizita Ţara Sfântă, exprimând, în acest sens, recunoştinţa faţă de Majestatea Sa Regele Abdulah II pentru protecţia Locurilor Sfinte. În acest context, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a subliniat importanţa deosebită a promovării dialogului între comunităţile religioase şi între state.

Biroul de Presă al Patriarhiei Române

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene