Parastas de 40 de zile pentru stareța Pavelida Munteanu la Mănăstirea Prislop


Joi, 11 ianuarie 2024, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit împreună cu Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, cu Preasfințitul Părinte Daniil Stoenescu și cu soborul de preoți, slujba Parastasului pentru stavrofora Pavelida Munteanu, stareță a Mănăstirii Prislop, la 40 de zile de la trecerea la cele veșnice. Slujba a fost oficiată în biserica așezământului monahal, în prezența obștii mănăstirii și a credincioșilor veniți să se roage pentru odihna sufletului celei ce a fost stareță la Mănăstirea Prislop timp de peste 37 de ani.

Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul a rostit un cuvânt de învățătură prezentând câteva modele de viețuire monahală, între care și Sfântul Cuvios Teodosie, începătorul vieții de obște din Palestina, pomenit în această zi, și explicând că monahul este dator să împlinească, cu smerenie, râvnă și responsabilitate, voia lui Dumnezeu și ascultarea la care este rânduit.

Preasfințitul Părinte Episcop Nestor a amintit în cuvântul său de pilda slujirii și a ostenelii prin care maica stareță Pavelida s-a nevoit în cei peste 70 de ani de viețuire monahală, iar apoi a îndemnat obștea așezământului monahal să rămână unită, în comuniunea dragostei, împlinind râvna și făgăduința arătată la alegerea slujirii monahale.

La final a fost oficiată o slujbă de pomenire la mormântul stavroforei Pavelida, aflat în cimitirul așezământului monahal, în apropierea mormântului Preacuviosului Părinte Arsenie Boca.


GALERIE FOTO