Părintele Episcop Gurie a fost pomenit la 12 ani de la întronizare


Luni, 29 noiembrie 2021, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie, ctitorul Episcopiei Devei și Hunedoarei, a fost pomenit în Catedrala Episcopală din Deva, locul unde în urmă cu 12 ani, în 29 noiembrie 2009, a fost întronizat ca întâiul Episcop al nou-înființatei eparhii hunedorene.

Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei și Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, au săvârșit Dumnezeiasca Liturghie, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi, iar apoi a fost oficiată slujba Parastasului la mormântul Părintelui Episcop Gurie, aflat în pronaosul Catedralei Episcopale din Deva.

După săvârșirea slujbei de Parastas, Preasfințitul Părinte Andrei a rostit un cuvânt de mângâiere, în care a evocat bunătatea, generozitatea și dragostea pe care Părintele Episcop Gurie le arăta față de toți, preoți, monahi și credincioși deopotrivă. La finalul cuvântului său, Preasfințitul Părinte Andrei i-a îndemnând pe cei prezenți să pună în lucrare darurile lăsate ca testament duhovnicesc de blândul ierarh hunedorean și să îl pomenească în rugăciunile lor către Atotmilostivul Dumnezeu.

Veșnica lui pomenire din neam în neam!


GALERIE FOTO