Patriarhul Daniel – un deceniu misionar

Cu binecuvântarea şi sub coordonarea Patriarhului Daniel, cel de-al 6-lea conducător al Bisericii Ortodoxe Române, au beneficiat de proiectele implementate la nivel naţional şi internaţional mulţi dintre cetăţenii români.

Pentru activităţile şi programele social-filantropice implementate au fost alocate peste 150 milioane euro. Proiectele au fost mediatizate prin Centrul de Presă Basilica, format din cinci componente: Radio TrinitasTrinitas Tv, Agenţia de ştiri Basilica, Ziarul Lumina, şi Biroul de presă.

Întrucât investeşte constant în educaţia tinerilor, Biserica s-a dedicat şi copiilor cu risc de abandon şcolar. Prin programele specifice, dintre care cel mai cunoscut este Alege Şcoala!, au fost salvaţi şi integraţi peste 100.000 copii.
Un alt domeniu în care Patriarhul Daniel a avut iniţiativa şi a elaborat proiecte este sănătatea. Spitalele se confruntă cu o lipsă acută de sânge. Prin Campaniile de tipul Donează sânge! Salvează o viaţă! au fost recoltaţi peste 12.000 litri sânge atât de necesari celor aflaţi în suferinţă.

Prevenţia poate deveni medicina viitorului. În acest scop, au fost consiliate peste 13.000 persoane prin programele Sănătate pentru Sate şi Prevenţie şi educaţie pentru sănătate.

Din dorinţa de a duce la îndeplinire demersurile predecesorilor săi, Patriarhul Daniel a reuşit să animeze proiectul Catedralei Mântuirii Neamului care va deveni un edificiu religios şi cultural reprezentativ pentru România. Până în acest moment, construcţia simbol a avansat la înălţimea de 52 metri.

Foto credit: Basilica.ro