Praznicul Înălțării Domnului la Catedrala Episcopală din Deva


EPDH_25.05.2017_Inaltare_Ziua Eroilor-63Joi, 25 mai 2017, cu ocazia marelui praznic al Înălțării Domnului nostru Iisus Hristos, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva, înconjurat fiind de către un sobor de preoți și diaconi. Din soborul slujitor a făcut parte, ca invitat special, Preacuviosul Părinte Arhimandrit Zaharia Zaharou, duhovnicul Mănăstirii „Sf. Ioan Botezătorul” – Essex, Anglia.

La momentul potrivit, Preacuviosul Părinte Arhimandrit Zaharia Zaharou a ținut un cuvânt de învățătură în care le-a vorbit credincioșilor prezenți despre lucrarea dumnezeiască a Mântuitorului nostru Iisus Hristos în lume, pogorându-se în ea spre a elibera de sub robia păcatului și a morții întreg neamul omenesc prin Jertfa Sa mântuitoare de pe Cruce.

Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a mulțumit părintelui Zaharia pentru bucuria slujirii în comuniune liturgică și pentru cuvântul plin de învățătură duhovnicească pe care preacuvioșia sa îl transmite credincioșilor hunedoreni în conferințele pe care le susține.

După Sfânta Liturghie, a fost săvârșită slujba parastasului în cinstea eroilor neamului nostru românesc, care și-au dăruit propria lor viață pentru demnitatea și libertatea poporului român și pentru apărarea credinței noastre strămoșești.


GALERIE FOTO