Praznicul Înălțării Domnului serbat în parohia Luncoiu de Jos


DSC_7168Joi, 9 iunie 2016, cu ocazia praznicului Înălțării Domnului, în parohia Luncoiu de Jos, după Sfânta Liturghie, a fost oficiată o slujbă de pomenire a tuturor eroilor neamului românesc, care și-au dat viața pentru demnitatea și libertatea poporului român dar și pentru credința strămoșească cea creștin-ortodoxă.

Preoții slujitori au transmis tuturor celor prezenți cuvinte deosebite despre virtutea jertfirii de sine pentru idealurile patriei și ale credinței, care i-a însoțit pe toți martirii și eroii neamului nostru în viața pământească, dar mai ales în cea cerească, unde vor dobândi harul lui Dumnezeu prin jertfa lor.

În cinstea eroilor neamului românesc, reprezentanții instituțiilor locale au depus la Monumentul Eroilor din curtea bisericii parohiale, coroane de flori. La Sfânta Liturghie a participat corul „Armonia” al Școlii generale din comună, care a prezentat alături de coordonatori în cadrul momentului comemorativ pricesne și poezii patriotice. Momentul comemorativ s-a încheiat cu o agapă festivă.


GALERIE FOTO

Această prezentare necesită JavaScript.