Premierea participanților la Concursul „Împreună cu Hristos prin lume în mileniul III”


Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, în Duminica Ortodoxiei, 5 martie 2023, a avut loc premierea elevilor participanți la Concursul cu participare internațională „Împreună cu Hristos prin lume în mileniul III”, ediția a VII-a, anul școlar 2022-2023, cu tema „Rugăciunea, aripă spre cer”. Organizatorii acestui concurs sunt Mitropolia Clujului, Sălajului și Maramureșului,. Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Inspectoratul Școlar Județean Buzău, Colegiul Național Pedagogic „Gh. Lazăr” Cluj-Napoca, Platforma Red-Religie.ro, activitățile desfășurându-se în luna ianuarie, fiind concepute pe mai multe secțiuni, în funcție de vârsta elevilor. Au participat aproape 13.000 de copii, atât din România, cât și din diaspora românească. Pe lângă testul de cunoștințe religioase cu referire la tema concursului, elevii din clasele mici au avut de realizat o creație plastică, iar cei din clasele mai mari au avut de scris o rugăciune având ca titlu „Doamne, trimite dragoste și pace pe pământ!”

La biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Deva a avut loc premierea elevilor de la Grupa de cateheză, de la Centrul de zi al Parohiei Deva IV precum și de la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva. La nivelul Parohiei „Nașterea Maicii Domnului” Deva IV au participat la concurs un număr de 17 elevi, atât de la Grupa de cateheză, cât și de la Centrul de zi, coordonați de Preotul Sorin Popescu și doamna prof. Ioana Ivan. De asemenea, au fost premiați și un număr de 18 elevi de la la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva, coordonați de doamna prof. Gal Ana Maria. Copiii au participat la Sfânta Liturghie împreună cu părinții, iar la sfârșit au avut un moment în care au citit rugăciunile pe care le-au scris în cadrul concursului. În acest fel, rugăciunile lor s-au unit cu rugăciunile celorlalți participanți la concurs din întreaga lume care în Duminica Ortodoxiei au fost aduse ca o jertfă bineplăcută lui Dumnezeu și ca o mărturisire peste veacuri a dreptei credințe. Din partea echipei organizatoare a concursului, elevii au primit diplome cu Premii Speciale și Mențiuni, iar prin grija Părintelui Protopop Petru Costa și a Preoților Sorin Popescu și Sebastian Vândalac, premianții au fost răsplătiți cu icoane, cărți și dulciuri.

La biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Hunedoara a avut loc premierea elevilor de la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” și de la Colegiului Economic „Emanuil Gojdu” din Hunedoara, care au obținut premii la Concursul „Împreună cu Hristos în lume, la început de mileniu III”. Astfel, elevii Colegiului Național „Iancu de Hunedoara”, coordonați de doamna profesor Andrei Ramona, precum și elevii Colegiului Economic „Emanuil Gojdu” din Hunedoara, coordonați de doamna Dalia Albu, ambele profesori de religie în cadrul Colegiilor sus amintite, au obținut, în cadrul concursului, 43 de premii internaționale (18 premii Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” și 25 de premii Colegiul Economic „Emanuil Gojdu”), toți elevii fiind premiați de către preoții Valentin Crainic și Petru Suciu, slujitori ai bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Hunedoara.

Pr. Sorin Popescu, Pr. Valentin Crainic


GALERIE FOTO