Prima zi a Anului Nou la biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Deva


În prima zi a Anului Nou 2021, vineri, 1 ianuarie, când prăznuim Tăierea-împrejur cea după trup a Domnului nostru Iisus Hristos și pe Sfântul Ierarh Vasile cel Mare, arhiepiscopul Cezareei Capadociei, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare în biserica cu hramurile „Nașterea Maicii Domnului” și „Sfinții Martiri Brâncoveni” din Deva, împreună cu Preasfințitul Părinte Daniil, Episcopul Daciei Felix, alături de un sobor de preoți și diaconi.

La predică Preasfințitul Părinte Episcop Daniil a vorbit despre viața Sfântul Ierarh Vasile cel Mare, arhiepiscop al Cezareei Capadociei – unul dintre stâlpii Bisericii lui Dumnezeu – marele organizator al vieții monahale de obște și luptător împotriva ereziilor timpului său. De asemenea, Preasfinția Sa a spus că și noi suntem datori să ne folosim bine timpul acestei vieții pământești, precum Sfântul Vasile cel Mare care, deși a trăit doar 49 de ani, a lăsat atâtea lucruri minunate în urma sa: Sfânta Liturghie care îi poartă numele, scrieri, predici rostite și instituții ctitorite. Și noi suntem chemați ca să fim stâlpi ai lui Dumnezeu în societate, în lume, în familie, în comunitate, păstrându-ne integritatea în mijlocul furtunilor vremurilor de astăzi.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a mulțumit sfințiților slujitori și credincioșilor prezenți la slujbă, iar apoi a înmânat ordinul „Sfântul Cuvios Ioan de la Prislop” Preacucenicului Părinte Petru Costa, Protopopul Devei și parohul bisericii „Nașterea Maicii Domnului”. De asemenea, distincția „Crucea Episcopiei Devei și Hunedoarei” pentru mireni a fost acordată doamnei Georgeta Fărcaș și domnului Constantin Mihăilă.

După Sfânta Liturghie, soborul slujitor a oficiat slujba sfințirii noului Centru socio-catehetic al parohiei „Nașterea Maicii Domnului” – Deva IV, aflat în curtea bisericii.


GALERIE FOTO