Șapte ani de la trecerea la cele veșnice a părintelui Ioan Sabău


EPDH - 13.02.2016-18Sâmbătă, 13 februarie 2016, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a slujit în mijlocul credincioșilor parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Bobâlna, protopopiatul Orăștie, județul Hunedoara, înconjurat fiind de către un numeros sobor de preoți și diaconi. Slujirea arhierească de sâmbătă a fost prilejuită de săvârșirea parastasului de șapte ani a vrednicului de pomenire, părintele mărturisitor Ioan Sabău.

Într-o atmosferă de profundă bucurie duhovnicească, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, înconjurat de soborul de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, iar la momentul potrivit din cadrul acesteia a hirotonit în treapta preoției pe preacucernicul părinte diacon Luca Florin-Gheorghe, cel care va păstori credincioșii parohiei „Sfântul Ierarh Nicolae” din localitatea Aninoasa, protopopiatul Petroșani, județul Hunedoara.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Gurie le-a vorbit credincioșilor prezenți despre imensa responsabilitate ce derivă din misiunea preoției, prezentând modelul de păstorire al părintelui Ioan Sabău, cel care a fost un vrednic mărturisitor al lui Hristos și dedicat trup și suflet chemării sale preoțești. De asemenea, ierarhul hunedorean i-a îndemnat pe toți cei prezenți, clerici și mireni, să fie cu luare aminte la viața părintelui Ioan Sabău, la puterea rugăciunii și a credinței sale, prin care a fost un trăitor autentic al Evangheliei Domnului nostru Iisus Hristos și un împlinitor destoinic al tainelor Împărăției lui Dumnezeu.

La finalul Sfintei Liturghii a fost săvârșită slujba parastasului la șapte ani de la trecerea la cele veșnice a părintelui Ioan Sabău, după care a urmat o serie de mărturii prezentate de câțiva dintre cei care au fost apropiați părintelui Ioan, evocând personalitatea sa duhovnicească de excepție ce a modelat sufletele multor credincioși și a făcut lumii cunoscut pe Hristos.


GALERIE FOTO