Sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului în Episcopia Devei și Hunedoarei

EPDH - 08.09.2015-5Marți, 8 septembrie 2015, de sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie la schitul Măgureni din județul Hunedoara, înconjurat fiind de un sobor de preoți și diaconi, cu prilejul celui de-al doilea hram al așezământului monahal.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, le-a vorbit credincioșilor prezenți la slujba hramului despre lucrarea Maicii Domnului în istoria mântuirii neamului omenesc, prin ascultarea sa venind în lume Domnul nostru Iisus Hristos. De asemenea, Preasfinția Sa le-a amintit credincioșilor atât despre chipul minunat prin care Sfinții Ioachim și Ana, părinții trupești ai Maicii Domnului, au primit darul nașterii sale, cât și despre făgăduința acestora de a-și închina copilul la templu încă din fragedă pruncie în semn de profundă recunoștință pentru darul de a-l naște la o vârstă atât de înaintată. Ierarhul hunedorean i-a îndemnat pe credincioși să fie recunoscători lui Dumnezeu pentru toate binefacerile primite, stăruind permanent în rugăciune și fapte bune spre mântuirea sufletelor lor și dobândirea Împărăției Cerurilor.

După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Gurie a binecuvântat lucrările ce se săvârșesc la extinderea așezământului monahal din munții Orăștiei, încurajându-i pe viețuitorii acestuia spre înfrumusețarea schitului, acesta fiind tot o grădină a Maicii Domnului unde pelerinii vin și se roagă în pace și liniște.


GALERIE FOTO