Sărbătorile naționale de la Țebea – 2018


În Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci, 9 septembrie 2018, în localitatea Țebea au fost organizate, ca în fiecare an, „Sărbătorile naționale” prilejuite de împlinirea a 146 de ani de la moartea lui Avram Iancu, supranumit și „Crăișorul Munților”.

În biserica parohiei, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, a fost săvârșită Sfânta Liturghie de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, împreună cu Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, și cu Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului, alături de un sobor de preoți și diaconi.

După Sfânta Liturghie a urmat slujba Parastasului la mormântul eroului național Avram Iancu, săvârșită de către soborul slujitor în prezența a numeroase oficialități, personalități politice și credincioși veniți să ia parte la acest eveniment de renume național. Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, a rostit un cuvânt în care a evocat personalitatea eroului național Avram Iancu și importanța sărbătorilor desfășurate în memoria acestuia, mai ales în acest an în care aniversăm 100 de ani de la Marea Unire. Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a mulțumit ierarhilor, sfințiților slujitori și tuturor celor prezenți pentru bucuria de a se fi rugat împreună în această zi de aleasă sărbătoare.

Manifestările de la Țebea au continuat cu depunerea de coroane la mormântul eroului Avram Iancu și apoi cu un spectacol de folclor.


GALERIE FOTO